top of page
Zoeken

EEN LEVEN LANG NIKS

In mijn vorige column interpreteerde ik een bijbelverhaal. Omdat ik daar maar één reactie op kreeg, van een goede vriend, -die mij volledig accepteert, wat ik ook schrijf- , zie ik mij genoodzaakt de heilige schrift daar te laten.


Volgens afdeling marketing kan ik het veel beter over Boeddha hebben, als ik mij dan zo nodig spiritueel wil profileren. ‘Trek je een mooie witte jurk aan, maken we een foto, en ga je op je volgende retreat dansen op sjamaanse trommelmuziek’. ‘En’, tipte het bedrijf, ‘je kunt je lezers beter aanspreken met: lieve mensen’.

‘Maar jij weet niet hoeveel klootzakken er op mijn mailinglijst staan’, protesteerde ik. ‘Die schrijven zich dan meteen uit. Die krijgen kotsneigingen als ze met ‘lieve’ worden aangesproken.’

Waarschijnlijk had ik daar gelijk in, maar zulke lieden zouden toch niets van me kopen.

Daar had het marketingbureau dan weer gelijk in, lieve mensen.


Wist je dat het boeddhisme geen godsdienst is? Het is veel beter dan het Christendom, het Hindoeïsme of de Islam. Boeddhisten hebben geen kerk, ze dragen schitterende oranje jurken, zijn kaal, bedelen en het allerbeste: ze denken niet.

Of tenminste, dat proberen ze. Hun hele leven lang proberen ze dat, in een klooster in Tibet en daarna gaan ze dood. Het is echt heel knap wat die lui presteren. Een leven lang niksen. En waarom? Om indruk te maken op een groep gesjeesde New Age people in het westen. Mijn doelgroep.


Lieve, lieve mensen,

Weet je dat je heel mooi bent. Van binnen. Pure liefde ben je. Maar wat is er gebeurd? De westerse samenleving heeft jouw innerlijke kracht proberen weg te nemen. Je ouders, je school, ze hebben je beschadigd. Ze hebben hun angsten allemaal op jou geprojecteerd. Je bent overladen met valse verwachtingen. En nu, fantastisch sterrenkind dat je d’r bent, is de tijd gekomen om weer in contact te komen met je ware zelf. Om weer helemaal in je eigen kracht te gaan staan. Om het leven te omhelzen.

Ga gewoon even naar je ademhaling. Voel de stilte. En dan…als je de energie, de liefde van het hele universum voelt…

Klik je de knop hieronder aan en neem je een hele, hele dure cursus af.


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page